14.04.2020
Sdílet

Jaroslav Jagoš: Současná omezení nám umožňují další rozvoj v komunikaci na dálku



Jaroslav Jagoš: Současná omezení nám umožňují další rozvoj v komunikaci na dálku

Manažer obchodní sítě ZFPA Jaroslav Jagoš a jeho tým využívají moderní technologie naplno. Současná situace způsobená šířením onemocnění COVID-19 je tak pro všechny příležitostí k hledání vhodných nástrojů pro vzdálenou komunikaci.

„Využíváme aplikaci Skype, kterou jsme používali již dříve, jelikož mám kolegy z různých vzdáleností. Je skvělé, že se můžeme nejen vidět, ale i sdílet na obrazovce přesně to, co potřebujeme vyřešit,“ přiblížil nové možnosti Jaroslav Jagoš.

Zároveň připouští, že technologie využije se svým týmem i v budoucnu. „Ve všem špatném je něco dobrého. Díky tomuto můžeme být výrazně efektivnější i v dalších obdobích. Spousta kolegů měla ještě do nedávna tendence scházet se i kvůli záležitostem, které jdou vyřešit na dálku.  Nyní se učí tento způsob praktikovat, zjišťují, co je pro ně nejvhodnější a po dobu omezení se mohou v tomto odvětví důkladně vzdělat.“

Formální i neformální komunikaci přesunuli do online podoby. „Snažíme se navodit atmosféru takovou, jaká by panovala při osobním setkání,“ doplnil Jaroslav Jagoš. Osobní kontakt s klienty však do budoucna omezovat nebudou.

Doporučení na závěr? „Nebojte se komunikovat se svým týmem i nadřízeným. Všichni bychom se měli navzájem podporovat. Celý život i naše podnikání je o tom umět se přizpůsobit. Když se budeme přizpůsobovat rychle, budeme daleko efektivnější a úspěšnější. Na začátku se každý trochu bojí a neví, co od nového druhu komunikace očekávat, ale poté přijde na to, že je to zajímavá příležitost posunout se dál.“

 

Mám zájem o služby

Přihlašte se k našemu newsletteru a získáte nové informace ze světa financí.