30.09.2020
Sdílet

Jsme zase o krok blíž nové centrále


Datum: 30.09.2020

Na každodenní práci dělníků se už pár týdnů mohou dívat lidé, kteří procházejí okolo Mlýnského náhonu v Břeclavi. V budově bývalé České pojišťovny a jejím okolí totiž panuje čilý ruch. Stavební firma tam rekonstruuje budovu, která bude příští rok na podzim sloužit jako centrála břeclavské společnosti ZFP GROUP. „Na konci června jsme dostali stavební povolení a prakticky ihned jsme zahájili rekonstrukci všech vnitřních i venkovních prostor. Navíc dostavíme ke stávající budově zadní trakt a rozšíříme parkoviště,“ nastínil Michal Poliak, vedoucí celého projektu.

V září byla dokončena základní deska pro přístavbu zadního traktu, jehož součástí je i podzemní parkoviště. „Kvůli specifickému podloží jsme zvolili způsob zakládání stavby na takzvaných hlubinných pilotech. V současné době jsou všechny vnitřní prostory kompletně vybourány a v souladu s harmonogramem probíhají práce venku. “ doplnil stavbyvedoucí Radek Křemeček.  

Při projektování stavby bylo myšleno také na obnovitelné zdroje a účinné nakládání s energiemi a proto bylo na tento projekt zažádáno o dotace z programu OP PIK a to z výzvy programu na podporu Úspory energie,“ uvedla Lucie Pavlicová, provozní manažerka.

V polovině září proběhlo společné přestřihnutí pásky a uložení základního kamene stavby. Zakladatelé firmy manželé Poliakovi, tak společně se stavbyvedoucími odstartovali stavbu nadzemní části zadního traktu.
Součástí rekonstrukce budovy je samozřejmě i revitalizace jejího okolí. Zůstanou zachovány všechny travnaté plochy i zdravé stromy. Místo dřevin, které nejsou v kondici, vysadí investoři nové. „Záměrem nás všech je, aby byla budova ozdobou centra města a proto chceme, aby i vysazená zeleň korespondovala s Břeclaví jako takovou. Oslovíme v této věci i zahradní architektku města, abychom dali plánované zeleni jednotný ráz. Samozřejmě bez zeleně nezůstanou ani interiéry budovy či plánované terasy a střešní prostory,“ dodává Lucie Pavlicová.

Stavba nijak neomezuje okolní dopravu v ulicích Národních hrdinů ani na Zámeckém náměstí. Průchozí zůstávají po celou dobu i přilehlé chodníky pro pěší. 

Dokončení budovy je naplánováno na podzim příštího roku. Luxusní sídlo celé skupiny ZFP GROUP bude jedním z dárků zakladatelů společnosti manželů Poliakových k 25. výročí založení jejich firmy.  

 

Mám zájem o služby

Přihlašte se k našemu newsletteru a získáte nové informace ze světa financí.