11.03.2019
Sdílet

Šlechtitelská stanice vinařská získala titul Vinařství roku 2018

Šlechtitelka - vinařství roku 2018


TISKOVÁ ZPRÁVA

Vítězem devátého ročníku prestižní soutěže Vinařství roku 2018, pořádané Svazem vinařů ČR, se stala Šlechtitelská stanice vinařská Velké Pavlovice, a.s., která zvítězila v kategorii velké vinařství nad 250.000 l/rok.
 
Toto významné ocenění se stalo velkou radostí pro majitele vinařství manžele Poliakovi a samozřejmě i pro všechny spolupracovníky a milovníky vín ze Šlechtitelské stanice vinařské Velké Pavlovice. Vinařství roku v kategorii velká vinařství 2018 je symbolickým ocenění společného desetiletého úsilí při budování Šlechtitelky v kategorii velká vinařství.

„Chtěli bychom poděkovat touto cestou všem, kteří naše Vína s rodokmenem rádi pijí nejen doma, ale také třeba v Penzionu André uprostřed vinohradů a také společně propagují značku ZFP Group, které jsme součástí,“ řekl ředitel Šlechtitelské stanice vinařské, Ing. Vratislav Nakvasil, Ph.D.

Devátý ročník této významné soutěže přinesl velmi vysokou a vyrovnanou úroveň všech devíti finalistů a složité rozhodování pro odbornou komisi. Komise složená ze zástupců širší odborné veřejnosti z řad vinohradníků a vinařů, Státní zemědělské a potravinářské inspekce, tisku, enologie, sommelierství, marketingu, prodeje vína a architektury a designu, navštívila všech devět vinařství přímo v jejich sídle a na místě zhodnotila jejich činnost v uplynulém roce.

JUDr. Tibor Nyitray, prezident pořadatelského Svazu vinařů, dodává: „Hlavním smyslem soutěže Vinařství roku je povzbuzení vinařů a hledání inspirace. Byli bychom velmi rádi, kdyby se zvláště to letošní vítězné vinařství stalo vzorem pro co nejvíce dalších.“
Ve finále se v kategorii velké vinařství utkala vinařství CHÂTEAU VALTICE – Vinné sklepy Valtice, a.s., Šlechtitelská stanice vinařská Velké Pavlovice, a.s. a BOHEMIA SEKT, s.r.o. – vinařství Habánské sklepy.

Soutěž vyhlašuje a titul „Vinařství roku“ uděluje Svaz vinařů České republiky ve spolupráci s Národním vinařským centrem, za významné podpory Vinařského fondu ČR, Jihomoravského kraje a statutárního města Brna.

 

Mám zájem o služby

Přihlašte se k našemu newsletteru a získáte nové informace ze světa financí.