12.02.2019
Sdílet

ZFP ve znamení profesionalizace

logo České národní banky

TISKOVÁ ZPRÁVA

ZFP ve znamení profesionalizace

Odborné zkoušky, akreditace, licence, registrace, to jsou pojmy, které od loňského roku rezonují společností ZFP akademie, a.s., (dále jen ZFPA). Dalším z důležitých kroků, které si vyžádala nová legislativa v oblasti zprostředkování pojištění je přeregistrace podřízených pojišťovacích zprostředkovatelů na vázané zástupce samostatného zprostředkovatele.

Tento proces byl 11. 2. 2019 úspěšně realizován. V ČNB došlo k úspěšné přeregistraci 1 236 profesionálních spolupracovníků společnosti ZFP akademie, a.s. v pozici PPZ dle zákona č. 38/2004 Sb., o pojišťovacích zprostředkovatelích na vázané zástupce samostatného zprostředkovatele (VZSZ) pro oblast pojištění dle zákona č. 170/2018 Sb., o distribuci pojištění a zajištění. Jedná se o další z významných kroků při přechodu společnosti ZFP akademie, a.s., na novou právní úpravu zprostředkování pojištění.

„V ZFP akademii pokládáme proces přeregistrace jako nutný krok reagující na požadavky legislativy. Podstatné budou povinné zkoušky, které potvrdí odbornost našich spolupracovníků. Ty budou ve všech regulovaných činnostech součástí procesu profesionalizace, na který se intenzivně soustředíme už několik let. Profesionální přístup vůči klientům prostřednictvím našich spolupracovníků, kteří neustále zvyšují svoji odbornost a profesionalitu, chápeme jako důležitou součást budování důvěry klientů a podmínku dlouhodobé prosperity všech společností v rámci skupiny ZFP GROUP“, uvedla při této příležitosti Ing. Mgr. Dita Kaňová, místopředsedkyně představenstva a výkonná manažerka ZFPA. 
 

Mám zájem o služby

Přihlašte se k našemu newsletteru a získáte nové informace ze světa financí.