14.10.2020
Sdílet

ZFP akademie funguje (téměř) bez papíru

cena zlata


Datum: 14.10.2020

Už žádné zdlouhavé vypisování nebo podepisování smluv a příloh. Společnost ZFP akademie (ZFPA) minulý rok dokončila náročný projekt přechodu na bezpapírové technologie. V současné době funguje zpracování formulářů ZFP akademie nutných ke zprostředkování finančních produktů elektronicky. Po více jak ročním vývoji je v provozu nová aplikace M@NgoUp, šitá společnosti na míru. Obsahuje moderní bezpečnostní prvky odpovídající požadavkům legislativy a splňuje vysoké nároky klientů na námi poskytované služby.

„Odbourali jsme téměř 90 % tisku.“

Na začátku našeho snažení byla zpřísňující se legislativa. Naše společnost uchopila tyto změny a nové nároky jako příležitost k profesionalizaci své obchodní sítě a zvýšení komfortu pro klienty i samotné obchodní zástupce. Nesmíme opomenout ani pozitivní dopad na ekologii, odbourali jsme až 90 % tiskovin. Tím ale nekončíme. Našim cílem je úplný přechod do elektronického prostředí. Elektronizace zbývajících 10 % dokumentů je v jednání s obchodními partnery, kteří postupně reagují na naše požadavky.

„Získali jsme to nejcennější - čas.“

Sjednávání smluv elektronicky se stalo běžnou praxí obchodních zástupců v síti ZFPA. Tisk a kopírování jsme nahradili skenováním, e-mailem nebo SMSkami. Klientům se to líbí a oceňují rychlost sjednání. Pro obě strany je to výhra. Zkrácením procesu vyřízení a osvobozením od administrativy jsme získali tolik ceněný čas, který můžeme věnovat novým projektům nebo budování důvěry mezi obchodníkem a klientem. A protože i naši obchodní zástupci jsou jen lidé a občas mohou něco přehlédnout, naše nová aplikace jim pomáhá hlídat chyby a eliminovat tak zbytečné průtahy nebo další komunikaci – ať už s klientem nebo našimi obchodními partnery.

„Další omezení? Jsme připraveni.“

Letošní první období pandemie koronaviru a důraz na co největší bezkontaktnost procesů nás tak vlastně nezaskočil, byli jsme připraveni. Naopak mnohé procesy ještě urychlil a naučil nás, že můžeme dělat napříč celou skupinou ZFP GROUP spoustu věcí jinak. Nejen co se týče využívání IT technologií, ale také při vzdělávání našich zaměstnanců i veřejnosti v oblasti financí. Pro ně jsme spustili on-line přednášky a semináře. Měly velký úspěch. Jsme rádi, že jsme jarní krizi využili a dokonce jsme se od ní odrazili k modernějšímu fungování. Dnes vidíme, že to nebyla zbytečná investice. Je tu druhá vlna koronaviru a jarní scénář s mnohými omezeními se opakuje. My už jsme ale připraveni.
 

 

Mám zájem o služby

Přihlašte se k našemu newsletteru a získáte nové informace ze světa financí.